НАБУ оголосило підозру у хабарництві голові Харківської облради

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
НАБУ оголосило підозру у хабарництві голові Харківської облради

пресслужба Харківської обласної ради

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оголосило голові Харківської обласної ради Артуру Товмасяну підозру у хабарництві.

Про це пише пресслужба відомства.

«4 серпня 2021 року прокурор САП за дорученням виконувача обов’язків Генерального прокурора спільно з детективами НАБУ повідомили голові Харківської обласної ради про підозру в одержанні неправомірної вигоди у 1,05 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що підозру йому оголосили за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Наразі судом вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Слідство вважає, що Товмасян разом зі своїм заступником отримав хабар за залишення на посаді керівника обласного комунального підприємства.

  • 22 липня правоохоронці провели обшуки у Харківській облраді. Тоді джерело Depo.Харків у правоохоронних органах повідомляло про обшуки у кабінетах голови облради Артура Товмасяна та його заступника Андрія Малиша.
  • У той день заступника голови Харківської обласної ради та його спільника-адвоката викрили на хабарі у 1 мільйон 50 тисяч гривень. Вони вимагали кошти від директора комунального підприємства за те, аби той залишився на посаді. ВАКС посадив Малиша на два місяці до СІЗО.