Прокуратура обшукує три столичні підприємства через привласнення бюджетних грошей

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Святошинська окружна прокуратура Києва разом із фіскальною службою проводить обшуки у службових приміщеннях КП «Інформатика», КП «Київміськсвітло», а також в офісах підрядних організацій.

За даними слідства, працівники підприємств налагодили схему з привласнення коштів, призначених для облаштування вуличного освітлення, пише пресслужба Київської прокуратури.

Слідчі дії проводять у межах кримінального провадження за фактом привласнення бюджетних коштів шляхом завищення вартості придбаних товарів і послуг та подальшого перерахування бюджетних коштів на рахунки підприємств з ознаками ризикованості.

Обшуки проводять, щоб знайти фінансові документи та відомості, які підтверджують вчинення кримінального правопорушення.

Пізніше прокуратура повідомила про обшуки на комунальному підприємстві «Київський інститут земельних відносин» в межах провадження за фактом розтрати коштів місцевого бюджету, виділених на закупівлю програмного забезпечення та обладнання.

Згідно висновку експерта встановлено завищення вартості поставленого товару та програмного забезпечення на майже 33 млн гривень.

Напередодні, 18 серпня, правоохоронці прийшли з обшуком до Департаменту освіти КМДА — посадовців підозрюють у нецільовому використанні мільйона гривень з бюджету.