«Призначать зальотного ставленика». Кличко відреагував на обшуки в КМДА та комунальних підприємствах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко назвав обшуки в комунальних підприємствах столиці політично мотивованим тиском на столичну владу.

Про це він заявив у своєму зверненні.

«Той сценарій, що сьогодні відпрацьовують на столичній владі, — небезпечний прецедент для всієї країни. Масові обшуки, що паралізують роботу комунальних підприємств і структурних підрозділів міської влади та тривають уже кілька місяців, є системним тиском. ...І робиться це з однією метою – спаплюжити мою репутацію. І створити підгрунтя, щоб всупереч Конституції призначити головою КМДА зальотного ставленика, а не того, кого обрали кияни», — наголосив Кличко.

Мер додав, що столична влада повинна відновити роботу Інспекції з паркування, «яку зараз практично заблокували». «І не допустити безладу з паркуванням на тротуарах і узбіччях доріг», — зазначив мер столиці.

Він додав, що всі документи та інформація щодо діяльності інспекції перебувають у відкритому доступі, і кияни можуть з ними ознайомитися. «Оформити штраф і забрати автівку зі штрафмайданчика можна дуже швидко і без перешкод. Усі процедури прозорі. Підкреслю: я не дам знищити свою репутацію і справу, якою я займаюся багато років!» — додав Кличко.

  • Увечері 13 серпня Національна поліція провела обшуки у приміщеннях комунального підприємства «Київтранспарксервіс» і Департаменту транспортної інфраструктури КМДА. У звʼязку з цим у Києві можуть тимчасово припинити роботу евакуатори. Причина — непрозоре ціноутворення за транспортування автомобілів на спецмайданчики.
  • Уже вранці в понеділок, 16 серпня, прокуратура прийшла з обшуками до департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації через будівництво Подільського мосту. Справа стосується привласнення коштів і службової недбалості.