Служба зовнішньої розвідки вимагає від Окружного адмінсуду пояснити поновлення на посаді Семочка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба зовнішньої розвідки України попросила Окружний адміністративний суд Києва пояснити поновлення колишнього першого заступника голови служби Сергія Семочка на посаді.

Про це повідомляється на сторінці служби.

У СЗР нагадали, що Семочко був призначений на посаду першого заступника голови служби 31 липня 2018 року. «На той час у СЗРУ була лише одна посада першого заступника, зайнята іншим військовослужбовцем. Попри відсутність у штаті вакантної посади, Семочко був призначений без дотримання відповідних вимог чинного законодавства», — зазначають у службі.

СЗР підкреслює, що порядок призначення Семочка є предметом кримінального провадження. «Суди всіх інстанцій досліджували лише питання звільнення та соціального захисту зазначеного військовослужбовця, не заглиблюючись у проблеми призначення, які розслідує ДБР. Ця ситуація змушує СЗРУ вирішувати залишену нам проблему в комплексі: забезпечуючи соціальний захист Сергія Семочка, як і будь-якого військовослужбовця, відстоювати об’єктивну істину і в законний спосіб вирішувати раніше створені проблеми», – йдеться в повідомленні.