У СБУ підтвердили російське громадянство дружини першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка

Дата:

Цивільна дружина першого заступника голови контррозвідки Служби безпеки України Сергія Семочка має російське громадянство. Про це йдеться в матеріалах суду у справі Семочка.

У чому підозрюють Семочка?

2 жовтня журналісти програми «Бігус. Інфо» опублікували розслідування, в якому стверджується, що сімʼя Семочка має нерухомість вартістю понад 200 млн грн, а його цивільна дружина Тетяна Лисенко та її дочка — громадянство Росії.

Журналісти зʼясували, що Семочко живе в елітному містечку в Козині, у будинку на 333 кв. м, який у лютому 2016 року придбала Тетяна Лисенко. Тетяна Лисенко і Сергій Семочко в 2013 році приватизували сусідні ділянки під Ялтою, де Сергій працював до анексії Криму. Брат Семочка Андрій був прописаний за адресою Тетяни Лисенко в Ялті. Крім двох дорослих дітей — Анастасії та Станіслава, у Тетяни Лисенко є неповнолітній син Ілля, який в Instagram спочатку фігурував як Семочко, а потім змінив прізвище на Лисенко.

16 жовтня СБУ повідомила, що на підставі цього розслідування розпочато кримінальне провадження за статтею «державна зрада» у відношенні Семочка.

Про що йдеться в матеріалах справи?

За даними Департаменту контррозвідки СБУ, цивільна дружина Семочка та її донька мають громадянство РФ

Єдиний державний реєстр судових рішень

Слідство запросило в суді інформацію про розмови мобільним телефоном Семочка і його родичів з 1 січня 2014 до 23 листопада поточного року. Суд надав доступ до інформації про розмови не тільки Семочка, але і його дружини та її дочки.

Також слідство отримало доступ до даних про дати, час і тривалість вхідних та вихідних телефонних зʼєднань і розмов, їх зміст; маршрути передачі телекомпослуг, власників телефонних номерів; про SMS-повідомлення, IMEI-термінали, IP-адреси і GPRS-трафік.

Що говорить Семочко?

Семочко заперечує всі підозри і звинувачує журналістів у маніпуляціях. За словами Семочка, у його цивільної дружини Тетяни Лисенко справді був туристичний бізнес ув Криму, після анексії півострова Росією його продали, і це дозволило придбати нерухомість біля Києва. Семочко заявив, що ані в нього, ані у Лисенко немає російського громадянства. Він натякнув, що спецслужби Росії можуть підробити інформацію про громадянство, тим більше якщо людина раніше жила у Криму.