СБУ розслідує можливу держзраду заступника голови Служби зовнішньої розвідки. Поки перевіряють інформацію журналістів

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за статтею «державна зрада» через інформацію, оприлюднену в ЗМІ про першого заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка, повідомила СБУ у Facebook.

«У межах розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України перевіряють оприлюднену у ЗМІ інформацію щодо колишнього співробітника СБ України Сергія Семочка», — йдеться у повідомленні.

СБУ планує долучити до співпраці Бігуса та його команду, щоб дослідити обставини, викладені в журналістському розслідуванні. Крім того, Національне антикорупційне бюро зареєструвало кримінальне провадження про незаконне збагачення Семочка (ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу) і перевіряє інформацію про його статки.

Журналісти програми «Бігус. Інфо» 2 жовтня оприлюднили розслідування, у якому стверджується, що родина Сергія Семочка, колишнього керівника економічної контррозвідки СБУ, а нині першого заступника керівника Служби зовнішньої розвідки, має нерухомість вартістю понад 200 млн грн, а дехто з родичів — громадянство Росії.