«Не здивуюся паспорту РФ на моє прізвище». Заступник голови Служби зовнішньої розвідки прокоментував розслідування журналістів

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Перший заступник керівника Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко стверджує, що журналісти маніпулювали фактами в розслідуванні про його майно і громадянство родичів. Про це він сказав в інтервʼю каналу «ZIK».

«Інформація про мене, викладена в матеріалах Дениса Бігуса, не відповідає дійсності. Усі нібито викривальні дані мають прозаїчне пояснення», — стверджує він. За словами Семочко, у Тетяни Лисенко, з якою він живе, був туристичний бізнес у Криму, після анексії півострова Росією його продали, і це дозволило придбати нерухомість біля Києва.

Семочко заявив, що ні в нього, ні у Лисенко немає російського громадянства, громадянство РФ мають дорослі діти його дружини від першого шлюбу, які з ними не живуть. При цьому він вважає, що спецслужби Росії можуть підробити інформацію про громадянство, тим більше якщо людина раніше жила в Криму.

«Я завтра не здивуюся, якщо ще раптом зʼявиться на моє прізвище виписаний паспорт громадянина Російської Федерації. Для спецслужб РФ зробити це на раз-два-три, але від цього я не стаю громадянином РФ. Я — громадянин України», — заявив Семочко.

Він додав, що після розслідування журналістів президент Петро Порошенко доручив департаменту контррозвідки Служби безпеки України «досконало перевірити всю історію із паспортами, з громадянством, і так далі», а Національне антикорупційне бюро почало перевіряти його майно.

2 жовтня журналісти програми «Бігус.Інфо» опублікували розслідування, у якому стверджується, що сімʼя Семочко має нерухомість вартістю понад 200 млн грн, а деякі родичі — громадянство Росії. 16 жовтня СБУ повідомила, що на підставі цього розслідування відкрито кримінальне провадження за статтею «державна зрада» щодо Семочка.