ДБР заявляє, що Порошенку повідомили про підозру

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
ДБР заявляє, що Порошенку повідомили про підозру

Петро Порошенко / Flickr

Прокурори Офісу генерального прокурора за дорученням генерального прокурора повідомили про підозру пʼятому президенту Петру Порошенку щодо призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Водночас адвокат Порошенка Ілля Новіков розповів, що допит не відбувся.

«Намагалися вручити Порошенку повідомлення про підозру. Ще до того, як почався допит, до нас підійшов представник Офісу генпрокурора, не представився. Ми відмовилися спілкуватися з цією людиною. Зараз Петро Порошенко залишив будівлю ДБР», — зазначив адвокат.

Новіков пояснив, що звинувачення створили так, що Порошенко начебто з метою вкрасти гроші — тобто заробітну платню Семочка — призначив його в обхід процедури на посаду глави Служби зовнішньої розвідки.

Новіков зазначив, що згідно із законом, підозру народному депутату має вручати особисто генпрокурор — Ірина Венедіктова.

Офіс генерального прокурора повідомив, що Порошенка підозрюють у тому, що, будучи президентом України, у 2018 році «видав явно злочинний наказ», чим, нібито, схилив військову службову особу – Голову Служби зовнішньої розвідки України до перевищення ним влади та службових повноважень, «які явно виходять за межі наданих йому прав» (ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 41, ч. 4 ст. 426-1 КК України).