Порошенко прийшов на допит у Держбюро. Члени його партії влаштували виставку карикатур

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Пʼятий президент і народний депутат Петро Порошенко прибув на допит у Держбюро розслідувань, який йому призначено на 11:00 у справі про контрабанду 43 картин всесвітньовідомих художників.

Про це повідомляє парламентська фракція Порошенка «Європейська солідарність», яка веде стрім біля будівлі ДБР і влаштувала акцію-виставку карикатур на політиків, президента Володимира Зеленського та працівників ДБР.

Порошенко прийшов на допит після рішення Печерського районного суду Києва, який дозволив примусово доставити його в ДБР.

Біля будівлі зараз виступають депутати «ЄС» з критикою влади Зеленського та звинуваченнями у політичному тиску на адресу ДБР.

Після допиту Порошенко заявив про політичні переслідування з боку чинної влади. Він звернувся до президента Зеленського та порадив йому «подзвонити» Віктору Януковичу. «Переслідування опозиції, подвійне правосуддя, Володимире Олександровичу, чим це закінчується, ви можете перепитати у Януковича. Зателефонуйте йому, він вам розкаже, чим він закінчив», — сказав Порошенко.

«Керувати країною — це не вести телевізійне шоу, і наслідки набагато важчі», — закінчив Порошенко.

  • 22 травня Петра Порошенка викликали на допит у Державне бюро розслідувань. Він проходить як свідок у кримінальному провадженні про обставини контрабанди 43 картин всесвітньовідомих художників. 26 травня Порошенко не прийшов на допит у ДБР. Замість цього Порошенко разом із дружиною Мариною відвідали музей Івана Гончара, де відкрилася виставка картин з його колекції.
  • Під час виставки представники ДБР спробували вручити повістку Петру Порошенку. Але коли адвокат запитав, чи спрямоване кримінальне провадження проти Порошенка і чи адресована повістка безпосередньо пʼятому президенту, вони не змогли чітко відповісти на питання і пішли.
  • Того ж дня директор музею Івана Гончара Петро Гончар заявив, що працівники Державного бюро розслідувань увірвалися до музею без рішення суду, зламавши вхідні двері. Спочатку працівники ДБР не впускали директора музею, згодом йому вдалося все-таки потрапити всередину. Там, за інформацією музею, «ДБР описує колекцію і все фіксує».
  • Представники ДБР заявили, що адміністрація музею та інші особи перешкоджали проведенню слідчих дій, тому ухвалили рішення залучити спецпідрозділ.
  • Пізніше виявилось, що Петро Порошенко попросив музей Івана Гончара організувати виставку того ж дня, коли отримав виклик на допит до Державного бюро розслідувань.
  • 29 травня Печерський районний суд Києва заарештував колекцію картин Порошенка і дозволив його примусовий привід у ДБР.