Музей Гончара: Працівники ДБР увірвалися всередину й описують колекцію

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Директор музею Івана Гончара Петро Гончар заявив, що працівники Державного бюро розслідувань увірвалися до музею без рішення суду, зламавши вхідні двері.

Про це повідомили на сторінці музею у Facebook.

Зранку в музеї відбулася презентація для преси колекції картин родини Петра Порошенка.

Гончар подав до поліції заяву про пошкодження майна.

У музеї повідомляють, що зараз працівники ДРБ перебувають у будівлі. Спочатку вони не впускали директора музею, згодом йому вдалося все-таки потрапити всередину. Там, за інформацією музею, «ДБР описує колекцію і все фіксує».

У музеї вимагають від влади пояснень.

Що сталось?

26 травня Петро Порошенко не прийшов на допит у Державне бюро розслідувань. Він мав дати показання як свідок у справі про контрабанду картин. Замість цього Порошенко разом з дружиною Мариною відвідали музей Івана Гончара, де відкрилася виставка картин з його колекції.

Під час виставки представники ДБР спробували вручити повістку Петру Порошенку. Однак коли адвокат запитав, чи направлене кримінальне провадження проти Порошенка і чи адресована повістка безпосередньо пʼятому президенту, вони не змогли чітко відповісти на питання і пішли. До цього слідчі намагалися віддати повістку Марині Порошенко.

Згодом адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що слідчі ДБР не вручали Марині Порошенко повістку про виклик її чоловіка на допит.

  • 22 травня Петра Порошенка викликали на допит в Державне бюро розслідувань. Він проходить як свідок у кримінальному провадженні щодо обставин контрабанди 43 картин всесвітньо відомих художників.