Адвокат заперечує, що Марині Порошенко вручили повістку. У ДБР кажуть зворотне

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Адвокат заперечує, що Марині Порошенко вручили повістку. У ДБР кажуть зворотне

УНІАН

Слідчі ДБР начебто не вручали дружині Петра Порошенка Марині повістку про виклик її чоловіка на допит. Про це повідомив адвокат Порошенка Ігор Головань у Facebook.

«Брехуни з ДБР розпускають чутки про вручення повістки дружині Петра Порошенка. Працівники ДБР втекли одразу, щойно їх попросили не помахати посвідченнями, а показати належним чином. Камер було багато, кожен може пересвідчитися. Ніхто нічого нікому не вручав», — написав Головань.

Водночас представники ДБР у коментарі Інтерфаксу заявили, що їхні співробітники приїхали до музею Гончара, де вручили повістку дружині Петра Порошенка Марині про повторний виклик на допит пʼятого президента у справі про переміщення художніх цінностей.

«Бабель» звернувся за коментарем до ДБР.

Що сталось?

26 травня Петро Порошенко не прийшов на допит у Державне бюро розслідувань. Він мав дати показання як свідок у справі про контрабанду картин. Замість цього Порошенко разом з дружиною Мариною відвідали музей Івана Гончара, де відкрилася виставка цих картин з його колекції.

Під час виставки представники ДБР спробували вручити повістку Петру Порошенку. Однак коли адвокат запитав, чи направлене кримінальне провадження проти Порошенка і чи адресована повістка безпосередньо пʼятому президенту, вони не змогли чітко відповісти на питання і пішли. До цього слідчі намагалися віддати повістку Марині Порошенко.

  • 22 травня Петра Порошенка викликали на допит в Державне бюро розслідувань. Він проходить як свідок у кримінальному провадженні щодо обставин контрабанди 43 картин всесвітньо відомих художників.