ДБР: Адміністрація музею Гончара перешкоджала слідчим діям

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Державне бюро розслідувань зі ЗМІ дізналося, що пʼятий президент Петро Порошенко перебуває у музеї Гончара — аби вручити йому повідомлення про виклик на допит працівники ДБР вирушили до музею. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Петро Порошенко, дізнавшись про можливий приїзд слідчих ДБР, залишив свою дружину та покинув музей. Саме дружина Порошенка в якості родича свідка згідно вимог КПК України і отримала повістки про виклик на чергові допити», — йдеться у заяві правоохоронців.

ДБР повідомляє, що адміністрація музею та інші особи перешкоджали проведенню слідчих дій, а тому було прийнято рішення залучити спецпідрозділ.

«Під час виконання обов’язків спецпідрозділом будь-які заходи фізичного впливу не застосовувались», — запевнили у відомстві.

  • 26 травня Петро Порошенко не прийшов на допит у Державне бюро розслідувань. Він мав дати показання як свідок у справі про контрабанду картин. Замість цього Порошенко разом з дружиною Мариною відвідали музей Івана Гончара, де відкрилася виставка цих картин з його колекції.
  • Під час виставки представники ДБР спробували вручити повістку Петру Порошенку. Однак коли адвокат запитав, чи направлене кримінальне провадження проти Порошенка і чи адресована повістка безпосередньо пʼятому президенту, вони не змогли чітко відповісти на питання і пішли. До цього слідчі намагалися віддати повістку Марині Порошенко.