У Рівненській області у 80% хворих на коронавірус виявили варіант «Дельта»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Рівненській області у 80% зареєстрованих хворих на коронавірус виявили варіант «Дельта».

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської обласної державної адміністрації, посилаючись на дані головного санітарного лікаря області Романа Сафонова.

«Новий штам коронавірусу «Дельта», який нині домінує на Рівненщині, — дуже активний та швидко поширюється. Наразі 80% хворих на COVID-19 заражені цим штамом», — розповів Сафонов.

За його словами, у четвер, 12 серпня, з області до арбітражної лабораторії, згідно з протоколом, відправлять 30 зразків для підтвердження результатів.

Окремо головний санлікар наголосив, що динаміка захворювання на COVID-19 на Рівненщині збільшується — за останній тиждень кількість хворих зросла на 60%.

Тим часом міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що наразі зафіксовано зростання захворюваності в Одеській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

Водночас навантаження на систему охорони здоров’я є контрольованим.

«Реанімаційні ліжка зайняті на 13%, ліжка з «киснем» — на 9%, апарати ШВЛ — на 3%. Тому країна продовжує залишатись на зеленому рівні епідемічної небезпеки», — додав він.

  • 11 серпня Кабмін продовжив адаптивний карантин в Україні до 1 жовтня через поступове погіршення ситуації з коронавірусом.
  • Восени Україна очікує поширення штаму «Дельта», оскільки він зараз домінує у 19 країнах Європи. Уранці 28 липня стало відомо, що в Києві помер перший пацієнт, у якого діагностували саме цей штам вірусу.
  • Цей варіант коронавірусу має агресивніший та швидший перебіг, ніж попередні штами: на другий-третій день після госпіталізації у пацієнтів різко знижується сатурація, тому вони не можуть самостійно дихати та потребують перебування в реанімації. Вік важких хворих — від 30 до 40 років.