В Україні продовжили адаптивний карантин до жовтня

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Уряд продовжив адаптивний карантин до 1 жовтня через поступове погіршення ситуації з коронавірусом в Україні. Попередньо обмеження діяли до кінця літа. Тепер щонайменше до листопада.

Про це на засіданні уряду 11 серпня заявив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

«Поточна епідемічна ситуація контрольована, але фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо збільшення госпіталізацій з COVID19», — зазначив премʼєр.

Від початку пандемії в Україні зафіксували 2 261 354 випадки інфікування. При цьому 53 149 людей померли від ускладнень захворювання, а 2 193 752 людини одужали. Станом на 5 серпня в Україні підтвердили 147 випадків захворювання на штам коронавірусу «Дельта».

Восени Україна очікує поширення штаму «Дельта», оскільки він зараз домінує у 19 країнах Європи. Уранці 28 липня стало відомо, що в Києві помер перший пацієнт, у якого діагностували саме цей штам вірусу.

Цей варіант коронавірусу має агресивніший та швидший перебіг, ніж попередні штами: на другий-третій день після госпіталізації у пацієнтів різко знижується сатурація, тому вони не можуть самостійно дихати та потребують перебування в реанімації. Вік важких хворих — від 30 до 40 років.

  • Всесвітня організація охорони здоров’я визнала штам коронавірусу «Дельта» більш заразним, а вперше його виявили в Індії. Цей штам зараз домінує серед хворих у Росії.
  • За даними департаменту громадського здоровʼя Англії, штам «Дельта» в 1,6 раза заразніший, ніж «Альфа», у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації та в 1,45 раза частіше — до реанімації.