У Франції оголосили четверту хвилю пандемії коронавірусу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Франція вступила у четверту хвилю пандемії коронавірусу.

Про це заявив представник французького уряду Габріель Атталь, передає Reuters.

Атталь закликав людей і уряд зробити все можливе, щоб ця хвиля не стала більш руйнівною, ніж попередні. За його словами, за останній тиждень захворюваність в країні зросла на 125%. Майже кожен випадок захворювання — зараження штамом «Дельта».

Уряд тим часом скоригував свій новий план з боротьби із COVID-19, зменшивши штрафи. Спочатку підприємства (заклади), які не перевіряють наявність у клієнтів «паспортів здоровʼя», хотіли оштрафувати на 45 тисяч євро. Тепер штраф стартує від 1 500 євро і буде збільшуватися за повторні порушення.

  • 12 липня президент Франції оголосив про обовʼязкову вакцинацію медичних працівників, а також повідомив, що з 21 липня без негативного ПЛР-тесту і повної вакцинації не можна буде ходити в кінотеатри, бари, ТРЦ і купувати квитки на потяги та літаки. Після цього за добу на вакцинацію записалися 1,7 млн французів.
  • В країні ввели «паспорти здоровʼя». Вони підтверджують, що людина була вакцинована, недавно отримала негативний тест на коронавірус або вилікувалася.
  • 13 липня в містах Франції почалися протести. У Парижі акції закінчилися сутичками з поліцією, а в деяких комунах розгромили центри вакцинації.