У Франції проти обовʼязкової вакцинації протестували тисячі людей. Поліція застосувала газ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У великих містах Франції на вулиці з протестом вийшли десятки тисяч людей проти нових протиепідемічних заходів уряду. Протести пройшли в Парижі, Монпельє, Марселі, Тулузі, Ансі, Руані, Авіньйоні та інших містах.

Про це повідомляє BFMTV.

Люди на вулицях скандували «Геть диктатуру!», «Свободу!» і «Ні паспорту здоровʼя!» У столиці до демонстрантів приєдналися анархісти, антивакцинатори та групи хуліганів. У більшості міст акції проходили мирно, але в Парижі спостерігалися сутички з поліцією.

Деякі учасники акцій підпалили сміттєві баки, кидали шашки і будували барикади. Поліція застосувала проти них сльозогінний газ і кийки.

Про затриманих поліція не повідомляє.

  • У Франції домінує штам коронавірусу «Дельта». Уряд намагається прискорити кампанію з вакцинації і побоюється нової хвилі пандемії.
  • 12 липня президент Франції оголосив про обовʼязкову вакцинацію медичних працівників, а також повідомив, що з 21 липня без негативного ПЛР-тесту і повної вакцинації не можна буде ходити в кінотеатри, бари, ТРЦ і купувати квитки на потяги та літаки. Після цього за добу на вакцинацію записалися 1,7 млн французів.