Генпрокурор Венедіктова забрала у свого заступника Мамедова всі напрями, якими він керував

Автори:
Ангеліна Шеремет, Оксана Коваленко
Дата:
Генпрокурор Венедіктова забрала у свого заступника Мамедова всі напрями, якими він керував

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова забрала у свого заступника Гюндуза Мамедова керівництво Департаментом захисту інтересів дітей та протидії насильству, а також Тренінговим центром прокурорів України. Наприкінці червня вона забрала у нього керівництво «департаментом війни» і передала собі.

Про це йдеться в її наказі від 8 липня — у переліку немає прізвища Мамедова. Там зазначені інші заступники генерального прокурора та департаменти, які за ними закріплені.

Гюндуз Мамедов.

Костянтин Стрілець / «Бабель»

Відповідно до документа, зараз Департамент захисту інтересів дітей та протидії насильству курирує заступник Венедіктової Ігор Мустеца, а Тренінговий центр прокурорів — Олексій Симоненко.

Нагадаємо, що 29 червня Венедіктова забрала у Мамедова «депарамент війни». Потім вона пояснювала, чому це зробила: посилалась на листи від СБУ, однак їхній зміст не розкрила. Після цього Мамедов просив СБУ показати йому ці листи, однак відповіді не отримав.

Окрім цього, 13 квітня 2021 року Венедіктова забрала у Мамедова Департамент протидії порушенням прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сферах. Зараз його курирує Олексій Симоненко.

  • 29 червня Венедіктова передала «департамент війни» під керівництво свого заступника Якубовського, однак у нього міг бути конфлікт інтересів — через Медведчука. З 2012 до 2014 року Якубовський працював в експертному центрі, який створили при «Українському виборі». А саме цей «департамент війни» і розслідує справу про «Український вибір».
  • Наступного дня, 30 червня, вона забрала цей департамент у Якубовського і взяла під своє керівництво. Тоді ж стало відомо, що Мамедова позбавили доступу до держтаємниці.