Фінал Євро-2020: на стадіон «Уемблі» допустять 60 тисяч уболівальників

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

До півфіналів та фіналу Євро-2020 на лондонський стадіон «Уемблі» допустять понад 60 тис. уболівальників, хоча раніше обіцяли тільки 50%. Загалом стадіон може помістити 90 тисяч осіб.

Про це повідомив у Twitter журналіст Роб Харріс.

Таким чином, стадіон буде заповнений максимум на 75%. Це буде найбільшим спортивним заходом у Великій Британії за останні 15 місяців через обмежувальні заходи під час пандемії коронавірусу.

Для того щоб пройти на стадіон, уболівальники повинні будуть надати або негативний тест на коронавірус, або сертифікат про повну вакцинацію.

Напередодні премʼєр Італії Маріо Драгі заявив, що вживатиме заходів, щоб не допустити проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу в Англії, якщо там буде складна ситуація з COVID-19.

У Великій Британії першу дозу вакцини отримали вже 43 мільйона осіб. Однак за останній тиждень захворюваність у країні зросла. За даними служб охорони здоровʼя, велику частину нових випадків становить «індійський штам».

  • УЄФА підтвердила, що розглядає можливість перенесення фіналу та півфіналів Євро-2020 з лондонського стадіону «Уемблі» до столиці Угорщини Будапешту. Причина у тому, що британська влада зобовʼязує іноземців проходити 10-денну самоізоляцію.
  • Наразі у плей-оф Євро-2020 вийшли три команди: Італія, Нідерланди та Бельгія .Загалом у цій стадії буде 16 команд. Фінал Євро пройде 11 липня.
  • 21 червня збірна України з футболу програла збірній Австрії в заключному поєдинку групового етапу Чемпіонату Європи 2020 року з рахунком 1:0 і посіла третє місце у групі. Вона має ще шанси вийти в плей-оф, якщо ввійде в четвірку кращих команд із шести, які зайняли третє місце.