Євро-2020: Росія розгромно програє Данії та вилітає з турніру

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Євро-2020: Росія розгромно програє Данії та вилітає з турніру

Twitter / UEFA EURO 2020

Збірна Росії програє з рахунком 1:4 збірній Данії в останньому поєдинку групового етапу Євро-2020 та вилітає з турніру.

Росіяни пропустили перший гол під кінець першого тайму. Відзначився Міккель Дамсгор.

У другому таймі спочатку російський захисник «привіз» гол у свої ворота, віддавши неточну передачу своєму голкіперу, якою скористався Юсуф Поульсен.

Росія змогла відіграти один м’яч — Артем Дзюба реалізував пенальті. Але після цього данці забили ще два голи у ворота Росії. Таким чином, росіяни займають останнє місце у групі та не проходять у плей-оф.

У паралельному матчі збірна Бельгії наприкінці матчу дотиснула збірну Фінляндії та забила два голи. Спочатку автогол записали на голкіпера фінів Лукаса Градецькі, а потім м’яч забив Ромелу Лукаку.

Таким чином, у цій групі перше місце посідає збірна Бельгії з 9 очками, а друге — збірна Данії з 3 очками. Вона зіграє у плей-оф зі збірною Уельсу. На третьому місці опинилася збірна Фінляндії з 3 очками.

Для збірної України такі результати стали найбільш вигідними. Фінляндія та Україна заробили однакову кількість очок (3), але у фінів гірша статистика забитих і пропущених м’ячів. Отже, українці вже обходять щонайменше одну збірну у рейтингу кращих збірних, які посіли 3 місце. Для виходу в плей-оф збірній Україні потрібно, щоб ще принаймні одна команда мала гірші результати, ніж у неї.

  • 21 червня збірна України з футболу програла збірній Австрії в заключному поєдинку групового етапу Чемпіонату Європи 2020 року з рахунком 1:0 і посіла третє місце у групі. Вона має ще шанси вийти в плей-оф, якщо ввійде в четвірку кращих команд із шести, які зайняли третє місце.