УЄФА може перенести фінал Євро-2020 з Лондону, якщо Англія не скасує карантин для VIP-гостей та уболівальників

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

УЄФА підтвердила, що розглядає можливість перенесення фіналу та півфіналів Євро-2020 з лондонського стадіону «Уемблі» до столиці Угорщини Будапешту. Причина у тому, що британська влада зобовʼязує іноземців проходити 10-денну самоізоляцію.

Таким чином 2,5 тисячі офіційних осіб та ще тисячі уболівальників можуть змусити проходити самоізоляцію, пише Reuters.

«Завжди є план на випадок непередбачених ситуацій, але ми впевнені, що останній тиждень пройде у Лондоні», — йдеться в заяві УЄФА.

Спілка не вдоволена таким станом речей та очікує, що уряд країни дозволить VIP-персонам не проходити самоізоляцію. Йдеться про керівництво УЄФА та ФІФА, політиків та спонсорів.

Водночас влада Британії побоюється, що це призведе до зростання захворюваності на коронавірус і може спровокувати негативну реакцію у громадськості, адже звичайні люди змушені дотримуватися усіх обмежень.

Англія вимагає від прибулих в країну з «жовтої» або «червоної» зони епідбезпеки відбути 10-денну самоізоляцію. Наразі всі країни, які беруть участь в Євро-2020, за розподілом уряду Великої Британії, «жовті», а Туреччина «червона».

Під час півфіналів та фіналу Євро-2020 «Уемблі» буде заповнений на 50%. Загалом стадіон може помістити 90 тисяч уболівальників.

Водночас Угорщина дозволяє заповнювати свої стадіони на 100%. Так, будапештська «Пушкаш-Арена» 15 червня могла прийняти на матчі між Угорщиною та Португалією 67 тисяч вболівальників.

  • 19 червня на стадіоні «Пушкаш» відбудеться поєдинок між збірними Угорщини та Франції. Також там Португалія зіграє проти Франції у груповому етапі, а ще 27 червня відбудеться матч 1/8 фіналу.
  • Наразі у плей-оф Євро-2020 вийшли три команди: Італія, Нідерланди та Бельгія .Загалом у цій стадії буде 16 команд. Фінал Євро пройде 11 липня.
  • Україна та Австрія 21 червня розіграють друге і третє місця в квартеті. У разі нічиєї в цьому матчі підсумкове місце буде визначатися за додатковими показниками, насамперед за різницею забитих і пропущених мʼячів. В України він краще — чотири забитих і пропущених мʼячі (у Австрії — 3:3).