Ексголова Конституційного суду Тупицький вперше прийшов до суду, але не зʼявилися прокурори. Запобіжний захід йому не обиратимуть

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Відсторонений від посади голова Конституційного суду Олександр Тупицький вперше зʼявився на судовому засіданні у справі про підкуп свідка і дачу неправдивих свідчень, але в суд не прийшли прокурори.

Про це повідомляє «Сегодня».

Прокурори несподівано відкликали свою вимогу щодо обрання запобіжного заходу Тупицькому, його справа тепер піде в Подільський суд, де її розглядатимуть по суті. Запобіжний захід ексголові КСУ не обиратимуть.

У цій справі прокурори спочатку просили призначити Тупицькому заставу у 45 тисяч гривень і заборонити йому зʼявлятися в Конституційному суді.

За даними слідства, у жовтні 2018 року в одному з київських кафе Тупицький підкупив свідка у кримінальному провадженні. Свідок мав відмовитися від показань або надати «потрібні» показання на користь колишнього голови Вищого господарського суду України, який перебував у статусі підозрюваного.

Крім того, Тупицький у 2018 і 2019 роках надавав неправдиві свідчення у справі про незаконну приватизацію бізнесменом Владиславом Дрегером Зуївського енергомеханічного заводу (місто Зугрес, окупована частина Донецької області).