«Звинувачення брехливі та смішні»: ХАМАС засудив Білорусь за втягування в інцидент із захопленням літака Ryanair

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У радикальному палестинському русі ХАМАС заявили, що заяви білоруської влади про нібито їхні наміри підірвати пасажирський лайнер Ryanair є «брехливими та смішними».

Про це у своєму Twitter написав заступник голови політбюро ХАМАСу Муса Абумарзук.

«Звинувачення білоруського Мінтрансу абсолютно безпідставні, до того ж вони брехливі та смішні. З часу заснування Ісламського руху опору ми ведемо боротьбу виключно з ізраїльською окупацією», — пояснив він.

Також він дав окремий коментар російському виданню «Лента.ру», де заявив, що міжнародна громадська думка не сприймає подібні методи боротьби.

«Це обурливо та демонструє архаїчне мислення [білоруського уряду], який не розуміє, що зараз ми живемо в час вільних ЗМІ та що існує міжнародна громадська думка, яка більше не сприймає подібні методи», — наголосив Абумарзук.

Що стосується затримання білоруського опозиціонера Романа Протасевича, у ХАМАСі зазначили, що вони не зобовʼязані мати якусь позицію стосовно всіх міжнародних подій.

«Але, звичайно, ми в цілому проти несправедливості, переслідування, посягань на волю і порушень закону», — зазначив він.

  • 23 травня в аеропорту «Мінськ» затримали колишнього головного редактора опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Літак Ryanair (Афіни — Вільнюс) екстрено посадили в Мінську через інформацію про замінування, яка зрештою не підтвердилася. Для супроводу літака піднімався винищувач МіГ-29.
  • 24 травня влада Білорусі заявила, що лист із повідомленням про нібито мінування літака Ryanair отримали від «солдатів ХАМАСу» . ХАМАС свою причетність одразу заперечив.