Департамент авіації Білорусі опублікував заяву про посадку літака Ryanair — винищувач не згадується

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Департамент авіації Білорусі опублікував заяву про посадку літака Ryanair — винищувач не згадується

Flickr / Stephen Perry

Департамент авіації Білорусі опублікував свою заяву з приводу примусової посадки літака Ryanair, унаслідок якої був затриманий колишній головний редактор опозиційного Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич.

Про це пише TUT.by.

У Департаменті розповіли, що 23 травня на пошту Національного аеропорту «Мінськ» надійшло повідомлення від адресата [email protected] з погрозами теракту над Вільнюсом. Цю інформацію передали до «Белаеронавігації». Зазначається, що всі подальші кроки здійснювалися відповідно до міжнародного права.

Департамент авіації заявив, що екіпаж одразу сповістили про загрозу та порекомендували сідати на запасний аеродром в аеропорту «Мінськ». Екіпаж кілька разів уточнював джерела отримання інформації. Борт повідомили, що первинна інформація з погрозами надійшла до аеропорту «Мінськ».

Стверджується, що керівник польотів Мінського районного центру управління повітряним рухом кілька разів намагався додзвонитися до представництва авіакомпанії Ryanair в Литві за номером телефону, який повідомив екіпаж повітряного судна. Однак звʼязатися з будь-ким із представників авіакомпанії не вдалося.

З опублікованої заяви випливає, що екіпаж літака самостійно ухвалив рішення сідати в аеропорту Мінська. Видання зазначає, що про винищувач МіГ-29 в офіційній заяві Департаменту не згадується.

Пізніше був опублікований фрагмент переговорів між пілотами та представниками авіації.