Михайло Добкін йтиме в мери Харкова як самовисуванець

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Михайло Добкін йтиме в мери Харкова як самовисуванець

Сергій Моргунов / «Бабель»

Колишній мер Харкова, ексглава Харківської обладміністрації та екснардеп Михайло Добкін балотуватиметься на виборах мера Харкова як самовисуванець.

Про це він заявив під час вшанування на Меморіалі Слави у Харкові памʼяті загиблих у Другій світовій війні, передає Укрінформ.

«Я буду самовисуванцем від харків’ян», — зазначив Добкін.

За його словами, власної партії у нього зараз немає: «Це вибори мера, тому політичні партії не йдуть. Вони можуть висунути свого кандидата на пост мера або підтримати когось із самовисуванців».

Нагадаємо, що 16 грудня 2020 року в берлінській клініці «Шаріте» помер мер Харкова Геннадій Кернес. Туди його доправили у вересні з коронавірусом і двостороннім запаленням легень. 11 грудня міськрада Харкова повідомила, що у Кернеса відмовили обидві нирки.

2 січня секретар Харківської міської ради Ігор Терехов звернувся до Верховної Ради з проханням призначити позачергові вибори мера — вони відбудуться 31 жовтня 2021 року.

  • Михайло Добкін — колишній мер Харкова (обіймав цю посаду з березня 2006 до березня 2010 року), ексочільник Харківської області (із березня 2010 до березня 2014 року), екснардеп. На початку березня 2014 року прокуратура оголосила Добкіну підозру в «посяганні на територіальну цілісність України». Через пів року ГПУ закрила справу, не знайшовши доказів провини.
  • Раніше Добкін розповів, що його заява влітку 2020 року про те, що він йде на вибори мера Києва, — це бажання «по-хорошому» потролити чинного мера Кличка.