Кабмін: Київська та Миколаївська області виходять із «червоної» зони карантину

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Кабмін: Київська та Миколаївська області виходять із «червоної» зони карантину

Мусієнко Владислав / УНІАН

З 1 травня Київська та Миколаївська області вийдуть із «червоної» зони карантину.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов, посилаючись на рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Скасувати з 00:00 1 травня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Київської та Миколаївської областей», — процитував він.

Також Немчінов зазначив, що на території Київської та Миколаївської областей запровадять обмеження, передбачені для «жовтої» зони.

  • Адаптивний карантин в Україні продовжили до 30 червня. Уряд вирішив не змінювати правила карантину на час Великодня і травневих свят. Водночас закликають релігійні заклади та вірян дотримуватися низки правил під час богослужінь. Зокрема, до церкви радять іти лише одному члену сім’ї.
  • 27 квітня міністр охорони здоровʼя Максим Степанов оголосив про спад рівня захворюваності та поступовий вихід країни з третьої хвилі коронавірусу.
  • З 2 травня Україна закриває в’їзд із Індії через надвелику кількість випадків зараження коронавірусом. Після прибуття з Індії українці та громадяни, які постійно проживають на території України, зобов’язані піти на самоізоляцію, незалежно від результатів ПЛР-тестів.