В Ялті скасовують погодинну подачу води. Окупанти кажуть — завдяки снігу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Ялта з травня до жовтня переходить з погодинної подачі води, яку запровадили у грудні 2020 року, на цілодобову — розтанув сніг і поповнились водосховища. Про це «глава» ялтинської адміністрації окупантів Яніна Павленко написала у Facebook.

«Готуємося скасувати графіки подачі води в Ялті. [...] На сьогодні, після того як зійшов сніг, маємо 15 мільйонів 999 тисяч кубічних метрів води. В ідеалі було б 20, але й цей обсяг дозволяє нам перевести Ялту на безграфіковий режим [подачі води]. Приймаємо таке рішення!» — написала Павленко.

З травня до жовтня воду подаватимуть цілодобово. З 1 жовтня, залежно від погоди й опадів, будуть ухвалювати нове рішення.

Нагадаємо, що в березні 2014 року Україна припинила постачати дніпровську воду на Кримський півострів. У вересні 2015-го активісти організували товарну блокаду Криму, а в кінці того ж року домоглися повного припинення поставок електроенергії на тимчасово окупований півострів. До анексії Україна давала з Дніпра у Крим до 85% прісної води. Україна заявила, що не буде відновлювати подачу води до деокупації Криму.