Нестача води у Криму: у людей примусово викупатимуть колодязі та свердловини

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Нестача води у Криму: у людей примусово викупатимуть колодязі та свердловини

Alexei Pavlishak \ TASS via Getty Images

Окупаційна влада Криму буде примусово викупати в людей колодязі та свердловини через нестачу води на півострові.

Про це заявив «глава» Криму Сергій Аксьонов, пише «Новая газета».

«Вода — це стратегічна сировина. Якщо є якісь непорозуміння з власниками, підключайте прокуратуру ій ухвалюйте рішення. Водопостачання — спільна справа, і вода — [для] всіх, [це] не чиясь власність. Там, де відмовляються, — ухвалюйте рішення про примусовий викуп. По-іншому, колеги, не буде. Сьогодні води не вистачає всім», — повідомив він.

Також на нараді щодо водопостачання у Криму розглядали питання перебоїв у Сімферопольському, Ялтинському та Бахчисарайському районах. Зокрема, у вихідні «влада» отримала тисячі скарг від місцевих жителів на недотримання графіку подачі води та її погану якість. У деяких районах води не було до шести днів поспіль.

  • У березні 2014 року Україна припинила постачати дніпровську воду на Кримський півострів. У вересні 2015 року активісти організували товарну блокаду Криму, а в кінці того ж року домоглися повного припинення поставок електроенергії до тимчасово окупованого півострова.
  • В анексованому Криму в деяких районах із 7 вересня розпочався третій етап обмежень подачі води через посуху й обміління водоймищ. Споживання води знизилося до 100 тисяч кубометрів на добу. Питну воду мешканцям подають вранці та ввечері. На півночі Криму 29 сіл повністю залишилися без води, оскільки в них пересохли свердловини.