Зеленський пояснив свій візит до Катару на тлі критики опозиції

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський дав велике інтервʼю журналістам Катару, в якому пояснив мету свого візиту до країни. За його словами, головною метою були переговори з вищим керівництвом Катару, зокрема з еміром.

Про це повідомляє Офіс президента.

Зеленський заявив, що візит мав стати імпульсом для розвитку економічних відносин, оскільки Україна бачить в Катарі одного з ключових партнерів в арабському світі. Зокрема, Україна розраховує на катарські інвестиції.

«Хороший приклад таких можливостей — концесія катарською компанією QTerminals українського порту «Ольвія». Приємно, що такі великі бізнес-гравці виходять на український ринок», — сказав Зеленський.

До поїздки Зеленського в Катар радник голови Офісу президента Тимофій Милованов говорив, що під час візиту обговорюватимуть питання експорту продукції сільського господарства, постачання зрідженого газу з Катару, розвідки видобутку газу в Україні, а також концесійні проєкти в інфраструктурі та енергетиці.

Українські опозиційні політики критикували Зеленського за цю поїздку. Зокрема, у фракції «Європейська солідарність» вважають, що поїздка не доречна на тлі ескалації війни на Донбасі та концентрації російських військ уздовж українського кордону.