Таран у розмові з міністром оборони Британії заявив, що ескалація з боку Росії — «можливо, неминуча»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міністр оборони Андрій Таран заявив, що ескалація з боку Росії, можливо, — неминуча. Про це він заявив у телефонній розмові з держсекретарем з питань оборони Великої Британії Беном Воллесом, яка відбулася 2 квітня.

Деталі розмови наводить пресслужба Міністерства оборони.

В українському оборонному відомстві зазначають, що розмова відбулася з ініціативи британської сторони.

«Ми говоримо про зростаючу агресивну поведінку Росії та, можливо, неминучу ескалацію […] Світове співтовариство повинно твердо утримати Росію в зоні міжнародного права», — наголосив Таран, закликавши Британію «подвоїти пильність і всебічне стримування».

Глава Міноборони повідомив Воллесу про розвиток безпекової ситуації на лінії розмежування із тимчасово окупованими територіями та навколо кордонів України. Він також акцентував увагу на конкретних фактах нарощення Росією додаткових військових підрозділів з різних регіонів РФ поблизу українських кордонів.

У свою чергу, Воллес підтвердив підтримку з боку Британії суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України. Він також запевнив, що Британія продовжить участь у підготовці українських військовослужбовців та розвитку спроможностей Збройних сил України.

У пресслужбі Міноборони зазначили, що співрозмовники обговорили подальші кроки з посилення взаємодії у сфері безпеки і оборони.