Кандидат у нардепи Шевченко: Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях 87 округу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Кандидат у нардепи Шевченко: Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях 87 округу

Гонтар Володимир / УНІАН

Окружний адміністративний суд Івано-Франківська визнав незаконним рішення окружної виборчої комісії № 87 про перерахунок голосів на двох дільницях.

Про це у Facebook (тут і тут) повідомив кандидат у депутати в цьому окрузі від партії «За майбутнє» Олександр Шевченко.

Ідеться про дільниці № 260012 (село Горохолин Ліс) та № 260028 (село Монастирчани).

Щодо першої дільниці, там Окружна виборча комісія не мала права відправляти на перерахунок цю дільницю тільки через відсутність на пакеті з виборчою документацією назви виду виборів. Щодо другої — також зазначається, що відправили на перерахунок без відповідних на це підстав.

Нагадаємо, уранці 4 квітня Центральна виборча комісія повідомила про перемогу Вірастюка у 87 окрузі. Його опоненти Шевченко та Кошулинський оскаржуватимуть перерахунок голосів і вимагатимуть перевиборів.

Що відбувалось у 87 окрузі?

Довибори у Верховну Раду відбулись 28 березня — у 87 окрузі в Івано-Франківській області та в 50 окрузі у Донецькій. Результати мають оголосити до 12 квітня включно. Якщо на Донеччині найбільше набрав мер Добропілля Андрій Аксьонов (65,46% голосів), то в Івано-Франківській області не все так просто — голоси рахували майже тиждень.

У наступні дні після виборів кандидати почали повідомляти про фальсифікації. Кошулинський говорив про підкуп виборців, Вірастюк — про «інші» порушення (без уточнень), а Шевченко у зверненні до Зеленського заявляв, що Вірастюк «намагається сфальсифікувати» результати голосування. Також поліції повідомляли про «замінування» будівлі Окружної виборчої комісії (під час перевірки вибухівку не виявили) і двічі змінювали голову ОВК. Зрештою 1 квітня будівлю 87 ОВК оточили силовики.