На Івано-Франківщині «замінували» окружком, який підраховує результати виборів Ради на окрузі № 87

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
На Івано-Франківщині «замінували» окружком, який підраховує результати виборів Ради на окрузі № 87

Ковальчук Віктор / УНІАН

У Надвірній (Івано-Франківська область) повідомили про замінування окружної виборчої комісії № 87, де відбуваються довибори у Верховну Раду. Через це підрахунок голосів зупинили.

Про це повідомляє рух «ЧЕСНО».

Поліцейські отримали повідомлення близько другої ночі. У комісії саме тривав підрахунок голосів проміжних виборів, що відбулися 28 березня.

За інформацією «ЧЕСНО», членів дільничих виборчих комісій вивели на вулицю працівники поліції. У приміщення не запускали нікого. При цьому, ОВК ще протягом пів години проводила свою роботу, приймаючи протоколи від членів ДВК, які, на той час, перебували безпосередньо в залі засідань. У приміщенні, на той час перебувало понад 20 осіб, в тому числі і один з кандидатів по округу Олександр Шевченко.

  • Голосування відбувалося 28 березня. Результати мають оголосити до 12 квітня включно. ЦВК заявляла про низьку явку — до дільниць в 87 окрузі прийшли 35% виборців, а в 50 окрузі — менш ніж 21%.
  • За даними ЦВК, кандидат від «Слуги народу» — стронгмен Василь Вірастюк лідирує у окрузі № 87. Його найближчий опонент — висуванець ВО «Свобода» та колишній заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський трохи зменшив відрив від нього.