У 87 окрузі порахували половину бюлетенів: відрив між Вірастюком і Кошулинським скоротився

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У 87 окрузі порахували половину бюлетенів: відрив між Вірастюком і Кошулинським скоротився

Yevheniya Kravchuk / Facebook

Кандидат від «Слуги народу» стронгмен Василь Вірастюк лідирує у окрузі № 87 в Івано-Франківській області на довиборах у Верховну Раду. Його найближчий опонент — висуванець ВО «Свобода» та колишній заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський трохи зменшив відрив від нього.

Про це свідчать дані ЦВК станом на вечір 29 березня.

У окрузі вже підрахували 51,28% бюлетенів. Вірастюк отримав 32,15% голосів, у Кошулинського — 29,63%. Розрив між ними становить трохи більше 600 голосів.

Екснардеп та колишній власник «Буковелю» Олександр Шевченко — на третьому місці (27,42%). Він відстає від Кошулинського на понад 600 голосів.

Зазначимо, довибори в Раду також проходили в окрузі № 50 у Донецькій області. Там вже порахували всі бюлетені — переміг мер Добропілля Андрій Аксьонов (65,46% голосів). За даними організації «ЧЕСНО», Аксьонова у 2015 році звинувачували у підтримці так званого референдуму про відділення від України. На території селища Новодонецьке (підпорядковане Добропіллю), неподалік від будинку селищної ради, у травні 2014 року стояв намет для збору підписів. Окрім цього, у 2017 році «Донбасс. Реалии» провели розслідування про те, як Аксьонов отримав російський паспорт.

  • Голосування відбувалося 28 березня. Результати мають оголосити до 12 квітня включно. ЦВК заявляла про низьку явку — до дільниць на 87 окрузі прийшли 35% виборців, а на 50 окрузі — менш ніж 21%.
  • «ОПОРА» повідомляла про порушення. Так, на Івано-Франківщині у виборчий день проводили агітацію, давали голосувати за водійським посвідченням, а деякі виборці не знайшли себе у списках. На Донеччині фіксували незаконну агітацію за Аксьонова.