ЦВК зафіксувала низьку явку на довибори в Раду в Донецькій та Івано-Франківській областях

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
ЦВК зафіксувала низьку явку на довибори в Раду в Донецькій та Івано-Франківській областях

Ковальчук Віктор / УНІАН

В Україні завершилося голосування на проміжних виборах до Верховної Ради в двох виборчих округах — 87-му, що в Івано-Франківській області, і 50-му, що в Донецькій.

Станом на 20:00 до дільниць в 87 окрузі дісталися 35% виборців, а в 50 окрузі — менш ніж 21%, повідомляє ЦВК.

За даними екзит-полу соціологічної групи «Рейтинг», на виборчому окрузі № 87 лідирує Олександр Шевченко з партії «За майбутнє» з 32%, за ним — Руслан Кошулинський з ВО «Свобода» з 31%, а далі — Василь Вірастюк від «Слуги народу» з 29%.

Як повідомляє громадська мережа «ОПОРА», протягом дня на обох округах були зафіксовані порушення. Так, Івано-Франківщині у виборчий день проводили агітацію, давали голосувати за водійським посвідченням, а деякі виборці не знайшли себе у списках.

В окрузі на Донеччині також бачили агітацію — зокрема, виборці приходили на дільниці з символікою кандидата в народні депутати Андрія Аксьонова.

  • На вибори на 87 окрузі (включає Надвірнянський район, частину Івано-Франківського та частину Коломийського районів) в Івано-Франківській області зареєструвалися 15 кандидатів. Там балотувалися колишній нардеп Олександр Шевченко («За майбутнє»), відомий стронгмен Василь Вірастюк («Слуга народу»), колишній віцеспікер Ради Руслан Кошулинський («Свобода») та інші.
  • На 50 окрузі (включає частину Краматорського та частину Покровського районів) в Донецькій області балотувалися 19 кандидатів. Від «Слуги народу» до парламенту намагався пройти голова Покровської РДА Андрій Бондаренко. З ним змагалися мер Добропілля Андрій Аксьонов (партія «Порядок»), дитяча лікарка, підозрювана у справі про вбивство Шеремета Юлія Кузьменко («Європейська солідарність»), генпродюсер колишнього телеканалу «112 Україна» Артем Марчевський (ОПзЖ), адвокат Валентин Рибін (Партія Шарія) та інші.
  • Колишній депутат від округу № 87 — Зіновій Андрійович («Слуга народу») склав мандат, оскільки його обрали на посаду мера Надвірної. Водночас вакантне місце в 50 окрузі зʼявилося після обрання нардепа Руслана Требушкіна мером Покровська. Він також склав мандат.