У Донецькій та Івано-Франківській областях розпочалися довибори в Раду

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Донецькій та Івано-Франківській областях розпочалися довибори в Раду

Ковальчук Віктор / УНІАН

У неділю, 28 березня, у виборчих округах № 50 (Донецька область) та № 87 (Івано-Франківська область) відбудуться проміжні вибори народних депутатів України.

Про це повідомляє Центральна виборча комісія.

Голосування розпочалося о 8 ранку і триватиме до 20:00. Результати мають бути встановлені не пізніш як на 15 день з дня голосування, тобто до 12 квітня включно.

На 50 окрузі (включає частину Краматорського району та частину Покровського району) у Донецькій області балотуватиметься 19 кандидатів. Від «Слуги народу» до парламенту спробує пройти голова Покровської РДА Андрій Бондаренко. З ним змагатимуться мер Добропілля Андрій Аксьонов (партія «Порядок»), дитяча лікарка, підозрювана у справі про вбивство Шеремета Юлія Кузьменко («Європейська солідарність»), генпродюсер колишнього телеканалу «112 Україна» Артем Марчевський (ОПзЖ), адвокат Валентин Рибін (Партія Шарія) та інші.

На вибори на 87 окрузі (включає Надвірнянський район, частину Івано-Франківського району та частину Коломийського району) в Івано-Франківській області зареєструвалися 15 кандидатів. Там балотуватиметься колишній нардеп Олександр Шевченко («За майбутнє»), відомий стронгмен Василь Вірастюк («Слуга народу»), колишній віцеспікер Ради Руслан Кошулинський («Свобода») та інші.

  • Колишній нардеп від 87 округу Зіновій Андрійович («Слуга народу») склав мандат, оскільки його обрали на посаду мера Надвірної, що на Івано-Франківщині.
  • Водночас вакантне місце на 50 окрузі зʼявилося після обрання нардепа Руслана Требушкіна мером Покровська. Він також склав мандат.