Зеленський долучив до своєї наради кандидата у нардепи від «слуг» Вірастюка. «ОПОРА» заявила про порушення

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський долучив до своєї наради кандидата у нардепи від «слуг» Вірастюка. «ОПОРА» заявила про порушення

Yevheniya Kravchuk / Facebook

Кандидат у нардепи від президентської партії «Слуга народу», який балотується на довиборах у Раду по округу на Прикарпатті, Василь Вірастюк взяв участь у нараді з главою держави Володимиром Зеленським. У громадській мережі «ОПОРА» розцінили цей крок як зловживання адміністративним ресурсом.

Про саму нараду, на якій йшлося про вакцинацію на Прикарпатті, повідомили напередодні в Офісі президента. На сайті глави держави опублікували фото з наради та реліз, в якому зазначили про балотування Вірастюка. Розмова відбулася за три дні до виборів (призначені на 28 березня).

Скриншот

«Зміст матеріалу підтверджує офіційний статус наради […] Проведення наради в ОП за участі Вірастюка є порушенням демократичних стандартів виборів […] Залучення кандидата в нардепи до офіційного заходу ОП, в якому брали участь глава держави та посадові особи місцевих органів влади, є зловживанням адмінресурсами у виборчих інтересах. Таке порушення стандартів виборів полягає у наданні окремому кандидату невиправданої переваги через використання ним зв’язків з органами публічної адміністрації», — наголосили в «ОПОРІ».

ТАМ закликали Зеленського та ОП не порушувати стандарти виборів і забезпечити політичну нейтральність.