«Слуга народу» заявила, що Вірастюк перемагає на довиборах у Раду

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Слуга народу» заявила, що Вірастюк перемагає на довиборах у Раду

Пресслужба партії «Слуга народу»

Партія «Слуга народу» заявила, що стронгмен Василь Вірастюк перемагає на довиборах у Раду на 87-му окрузі в Івано-Франківській області. Про це йдеться у повідомленні партії.

«Екзит-пол «Слуги народу» свідчить про те, що перемагає саме Василь Вірастюк, хоча інші екзит-поли дають результати, які відрізняються», — заявили у партії.

Глава партії Олександр Корнієнко заявив таке: «Зараз рано підбивати підсумки голосування. Ми проводимо паралельний підрахунок голосів і чекатимемо на справжні результати виборів на основі протоколів. У будь-якому разі екзит-поли – це соціологія, вона має похибку, тому ще не час говорити про кінцевий результат. Але ми впевнені у перемозі Вірастюка».

Зазначимо, що, за даними Центральної виборчої комісії, яка опрацювала 48,47% протоколів, у 87-му окрузі поки дійсно лідирує Вірастюк — із 34,78% голосів. На другому місці — Олександр Шевченко з партії «За майбутнє» із 29,08%, на третьому — член партії «Свобода» Руслан Кошулинський із 27,01%. У всіх інших кандидатів голосів менше 5%.

Що стосується донецького округу № 50, де також відбувались довибори, то там лідирує Андрій Аксьонов — міський голова Добропілля. Поки він має 63,25% голосів. За даними організації «Чесно», Аксьонова у 2015 році звинувачували у підтримці так званого референдуму про відділення від України. На території селища Новодонецьке (підпорядковане Добропіллю), неподалік від будинку селищної ради, у травні 2014 року стояв намет для збору підписів.

Окрім цього, у 2017 році «Донбасс. Реалии» провели розслідування про те, як Аксьонов отримав російський паспорт. Нардеп Дмитро Лубінець надав документальні підтвердження того, як влітку 2014 року Андрій Аксьонов виїхав до анексованого Криму, де подав до окупаційної адміністрації заявку на отримання громадянства РФ. Місцем проживання в заяві мер вказав Севастополь. У січні 2019 року він повернувся на територію України.

  • Голосування відбувалось 28 березня. Результати мають оголосити до 12 квітня включно. ЦВК заявляла про низьку явку — до дільниць в 87 окрузі дісталися 35% виборців, а в 50 окрузі — менш ніж 21%.
  • «ОПОРА» повідомляла про порушення. Так, на Івано-Франківщині у виборчий день проводили агітацію, давали голосувати за водійським посвідченням, а деякі виборці не знайшли себе у списках. На Донеччині фіксували незаконну агітацію за Аксьонова.