На окрузі № 87 в Івано-Франківській області знову замінили голову виборчої комісії. Після зібрання кворуму ОВК пішла на перерву

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
На окрузі № 87 в Івано-Франківській області знову замінили голову виборчої комісії. Після зібрання кворуму ОВК пішла на перерву

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

В Івано-Франківській області Центральна виборча комісія (ЦВК) вдруге замінила голову окружної виборчої комісії на округу № 87 — замість Олексія Остроухова («Голос»), який був призначений напередодні, комісію очолив Андрій Лозинський («Голос»).

Про це повідомили у пресслужбі ЦВК.

До того ж було припинено повноваження члена комісії Євгена Павлусенка та включено Ігоря Децика.

На місце подій прибули народні депутати від «Слуги народу» — Микола Тищенко, Юрій Камельчук та Артем Дмитрук.

Станом на 16:00 всі 18 членів комісії прибули на місце роботи. Після складання присяги Лозинський попросив дати йому час на ознайомлення з документами.

«Прошу паузу, аби провести інвентаризацію переданих ЦВК протоколів та даних, які вже відображені в ЦВК. Бо куратор ЦВК каже одну цифру, керівництво ЦВК іншу. Також прошу час, аби ознайомитися з виборчою документацією, яка вже здана — в якому вона стані і як охороняється. Треба визначити точну кількість зданих протоколів, уточнених і відправлених на перерахунок. Оголошую тайм-аут у засіданні. По часу не зможу сказати, скільки це триватиме», — сказав він.

  • Довибори у Верховну Раду відбувалися 28 березня — у 87 окрузі в Івано-Франківській області та в 50-му у Донецькій. Результати мають оголосити до 12 квітня включно. ЦВК заявляла про низьку явку — до дільниць на 87 окрузі прийшли 35% виборців, а на 50 окрузі — менш ніж 21%.
  • На Прикарпатті підрахунок бюлетенів не вівся понад добу, станом на 30 березня опрацювали 67,52% бюлетенів. Лідирує кандидат від «Слуги народу» Вірастюк із 31,3% голосів. Його найближчий опонент — Руслан Кошулинський (28,88%). Розрив між ними становить 810 голосів. Кошулинського наздоганяє кандидат від партії «За майбутнє» — екснардеп і колишній власник «Буковелю» Олександр Шевченко, у якого 28,73% голосів, тобто на 53 голоси менше.
  • У 50 окрузі вже підрахували всі бюлетені — найбільше набрав мер Добропілля Андрій Аксьонов (65,46% голосів). За даними організації «ЧЕСНО», Аксьонова у 2015 році звинувачували у підтримці «референдуму» про відділення від України. Окрім цього, у 2017 році «Донбасс. Реалии» провели розслідування про те, як Аксьонов отримав російський паспорт.