У окрузі, де балотуються Вірастюк та Кошулинський, підрахунок голосів призупинився. ЦВК змінила голову виборчої комісії

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У окрузі, де балотуються Вірастюк та Кошулинський, підрахунок голосів призупинився. ЦВК змінила голову виборчої комісії

Пресслужба партії «Слуга народу»

У окрузі № 87 в Івано-Франківській області, де на довиборах у Верховну Раду від партії «Слуга народу» балотується стронгмен Василь Вірастюк, не можуть продовжити підрахунок голосів — немає кворуму.

Про це повідомляють «ОПОРА» та «ЧЕСНО».

Центральна виборча комісія внесла зміни до складу окружної виборчої комісії — змінила голову комісії Руслана Кашнікова на Олексія Остроухова («Голос»), а також ще трьох членів комісії.

Усі члени комісії, яких замінили, не з’явились на засідання. Через це комісія не змогла відновити свою роботу.

Загалом відсутні 9 з 18 членів комісії, а для кворуму необхідно 10 присутніх. Відсутні представники партій «Голос», «Європейська солідарність», «Громадянська позиція», ВО «Свобода» та «Слуга народу».

Рух «ЧЕСНО» пише, що частина з відсутніх посилається на хворобу або просто не виходить на звʼязок. «Члени ДВК виснажені — вже дві доби вони чекають, щоб здати виборчу документацію. Людей три години змусили стояти і чекати під входом», — додають у «ЧЕСНО».

Довірена особа кандидата від партії «За майбутнє» Олександра Шевченка, екснардепа та ексвласника «Буковелю», подала заяву до поліції за фактом перешкоджання виборчому процесу.

Зазначимо, напередодні близько другої ночі повідомили про замінування окружної виборчої комісії № 87. Через це підрахунок голосів зупинили.

Від ранку 30 березня на сайті ЦВК не змінилися дані про результати голосування в окрузі. Станом на зараз підраховано 67,52% бюлетенів.

Лідирує Вірастюк з 31,3% голосів. Його найближчий опонент висуванець ВО «Свобода» та колишній заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський (28,88%). Розрив між ними становить 810 голосів. Кошулинського наздоганяє Шевченко, у якого 28,73% голосів, а це на 53 голоси менше.

  • Голосування відбувалося 28 березня. Результати мають оголосити до 12 квітня включно. ЦВК заявляла про низьку явку — до дільниць у 87 окрузі прийшли 35% виборців.