«Агент НАБУ» Шевченко, якого підозрюють у створенні ПВК, вважає справу помстою Єрмака

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Агент НАБУ» Шевченко, якого підозрюють у створенні ПВК, вважає справу помстою Єрмака

Facebook / Євген Шевченко

«Агент НАБУ» Євген Шевченко, якого разом з екснардепом Семеном Семенченком підозрюють у створенні незаконної «приватної військової компанії», вважає, що ця справа є «помстою» глави Офісу президента Андрія Єрмака.

Про це Шевченко заявив в ефірі «Громадського».

За його словами, «доказами» цього є два епізоди, що стосуються спецоперації із затримання бойовиків «ПВК Вагнера».

Шевченко додає, що після виходу із СІЗО під заставу «дізнався про деякі речі» й переконався в тому, «що це реальна помста Андрія Єрмака і ще деяких осіб». Але кого ще конкретно, прізвищ не озвучує.

Шевченко називає доказами «помсти» два моменти. «17 серпня я повідомляю про зрив операції щодо «вагнерівців» і звинувачую у держзраді Андрія Єрмака. 19 серпня, тобто через 2 дні, вони відкривають кримінальне провадження», — розповів він.

«І другий момент — 10 березня я даю інтерв’ю Христо Грозеву та іншим журналістам-розслідувачам Bellingcat [щодо ймовірного зриву операції із затримання «вагнерівців»] у Києві. Наступного дня, 11 березня, вони отримують санкцію на обшуки й підозру», — додав Шевченко.

Підозрюваний також стверджує, що правоохоронці пів року стежили за ним, прослуховували телефони та відстежували машини, але «нічого не знайшли».