Справа «ПВК Семенченка»: «агент НАБУ» Шевченко вийшов під заставу в 5 мільйонів гривень і анонсував пресконференцію

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Справа «ПВК Семенченка»: «агент НАБУ» Шевченко вийшов під заставу в 5 мільйонів гривень і анонсував пресконференцію

Facebook / Євген Шевченко

«Агент НАБУ» Євген Шевченко, якого разом із колишнім нардепом Семеном Семенченком підозрюють у створенні «приватної військової компанії», вийшов із слідчого ізолятора під заставу в 5 мільйонів гривень.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Друзі, я вдома! Поруч зі своєю дружиною і своїм сином — це найголовніше, що є в моєму житті. І я від усього серця хочу подякувати тим своїм друзям, які не відвернулися у лиху годину, і всім тим небайдужим людям, які, піклуючись про мою долю, допомогли зібрати величезну суму застави у розмірі 5 мільйонів гривень», — написав він.

За словами Шевченка, на 31 березня заплановане засідання Апеляційного суду, на якому прокурори намагатимуться скасувати заставу та перевести його під варту в СІЗО.

«Знаю, що наказ на те, аби закрити мене будь-якою ціною, прийшов від конкретної особи з Офісу президента України. Сподіваюсь, суддя зважить, що в матеріалах справи немає жодного доказу скоєння тих тяжких злочинів, що СБУ та ГПУ мені інкримінують. І дозволить мені відстоювати правду, відстоювати свою честь і гідність на свободі, а не за ґратами», — додав він.

Також «агент НАБУ» анонсував на 1 квітня пресконференцію, «якщо лишиться на волі».

«Викладу всі факти про процес фальсифікації справи проти мене. Розповім, як це робили слідчі. Як брехав просто під час судового засідання прокурор. І яка конкретно посадова особа перебувала в кабінеті судді Печерського суду, коли та виносила своє рішення. Якщо ж ця система, гнила і корумпована, все ж відправить мене за ґрати без можливості застави, то пресконференцію проведуть мої адвокати», — зазначив Шевченко.