Справа «ПВК»: суд арештував «агента НАБУ» Шевченка з можливістю вийти під заставу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Справа «ПВК»: суд арештував «агента НАБУ» Шевченка з можливістю вийти під заставу

Facebook / Євген Шевченко

Печерський райсуд Києва заарештував до 24 травня з можливістю вийти під заставу у 5 мільйонів гривень Євгена Шевченка, якого підозрюють (разом з колишнім нардепом Семеном Семенченком) у створенні «приватної військової компанії».

Про це повідомляє видання «Ґрати».

Шевченка взяли під варту у залі суду. Він сказав, що грошей на заставу у нього немає, але розраховує на допомогу друзів. Захист має намір подавати апеляцію на рішення суду.

Раніше сам Шевченко заявляв, що не має відношення до охоронної компанії, яку створив Семенченко. Він розповів, що планував створити ПВК для роботи в Сирії та Афганістані, яка повинна була охороняти обʼєкти і супроводжувати конвої за контрактами Держдепу США.

  • 24 березня СБУ повідомила, що Семенченко і «агент НАБУ» Євген Шевченко створили незаконне збройне формування — «приватну військову компанію» (ст. 260 КК). За версією слідства, Семенченко і Шевченко також є організаторами схеми з незаконного ввезення в Україну з Росії запчастин військового призначення, які згодом продавали оборонним підприємствам за завищеними цінами.
  • Журналісти «Слідства.Інфо» заявили, що приватна військова компанія, яку повʼязують з колишнім нардепом Семеном Семенченком і «агентом НАБУ» Євгеном Шевченком, працювала в інтересах олігарха Ігоря Коломойського.