Зеленський призначив керівника Центру протидії дезінформації. Його очолила Поліна Лисенко

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Керівником Центру протидії дезінформації стала Поліна Лисенко.

Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський 2 квітня.

Як зазначили в Офісі глави держави, представлення Центру протидії дезінформації відбудеться у вівторок, 6 квітня.

Новопризначена очільниця Центру заявила, що головними завданнями органу є протидія загрозам національній безпеці та національним інтересам України в інформаційній сфері, боротьба з пропагандою, деструктивними дезінформаційними впливами та кампаніями, недопущення маніпулювання громадською думкою.

«Центр повинен стати надійним щитом для громадян та держави від інформаційних загроз, які виникають як ззовні, так і всередині країни та спрямовані на розхитування державних інститутів і маніпулювання суспільною думкою», — додала Лисенко.

  • Поліна Лисенко є кандидатом юридичних наук. У 2013—2015 роках працювала на посаді молодшого юриста у приватній юридичній компанії. З квітня 2015 до вересня 2019-го була помічником першого заступника директора Національного антикорупційного бюро України Гізо Углави. До березня 2020 року обіймала посаду начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу генпрокурора. Також працювала керівником проєкту з розбудови судової гілки влади та міжнародної співпраці Офісу простих рішень та результатів. З вересня 2020 року була директором Департаменту інформаційної політики та зв’язків із громадськістю «Укрзалізниці».
  • У лютому в Міністерстві культури та інформаційної політики заявили, що працюють над запуском Центру протидії дезінформації та набирають команду. Тоді анонсували, що Центр може почати працювати вже в березні.
  • На початку березня Рада національної безпеки та оборони затвердила створення Центру протидії дезінформації. Він розташовуватиметься в ситуативному центрі апарату РНБО і працюватиме в цілодобовому режимі.