РНБО створила Центр протидії дезінформації — він почне роботу 16 березня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
РНБО створила Центр протидії дезінформації — він почне роботу 16 березня

rawpixel / Unsplash

Рада національної безпеки та оборони затвердила створення Центру протидії дезінформації.

Про це на брифінгу розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, Центр розпочне роботу вже наступного вівторка й працюватиме в цілодобовому режимі. Він розташовуватиметься в ситуативному центрі апарату РНБО. «До роботи Центру будуть залучені представники нашої розвідувальної спільноти, відповідних міністерств та відомств, і ми зможемо дати відповідну відсіч дезінформації з боку Росії», — сказав Данілов.

Перед брифінгом Данілова деякі подробиці роботи Центру повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак. «На виконання цього доручення президента найближчим часом розпочне свою роботу такий Центр, що буде створений на базі РНБО. Цей орган не буде політичним. Президент буде здійснювати необхідний контроль і пильно слідкувати за діяльністю. Я впевнений, що наступного тижня такий Центр розпочне свою роботу», – повідомив Єрмак на форумі «Україна 30».

Він також зазначив, що міжнародні партнери вже підтвердили, що зацікавлені долучитися до роботи Центру. Заступник голови Виконавчого комітету реформ Олександр Ольшанський зі свого боку зазначив, що Центр протидії дезінформації координуватиме діяльність різних гілок влади, зокрема Міністерства культури та інформаційної політики, Інституту стратегічних досліджень, також будуть залучені спецслужби та створені підрозділи з моніторингу.

  • У лютому в Міністерстві культури та інформаційної політики заявили, що працюють над запуском Центру протидії дезінформації та набирають команду. Тоді анонсували, що Центр може почати працювати вже в березні.