Мінкультури працює над створенням Центру протидії дезінформації. Його можуть запустити вже в березні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Мінкультури працює над створенням Центру протидії дезінформації. Його можуть запустити вже в березні

Кузьмін Олександр / УНІАН

Міністерство культури та інформаційної політики працює над запуском Центру протидії дезінформації, який може почати свою роботу вже у березні.

Про це повідомив голова відомства Олександр Ткаченко.

Наразі набирається команда майбутнього центру. «Основні напрями роботи Центру протидії дезінформації: виявлення, реагування, протидія, просвіта, комунікаційні проєкти. Він відстежуватиме фейки, викривлену інформацію, ворожу пропаганду й інформуватиме про це українців», — пояснив Ткаченко.

За його словами, Центр також працюватиме на підвищення медіаграмотності громадян України. «Щоб люди самі вчилися перевіряти інформацію, фільтрувати її, та відрізняти фейки від справжніх новин», — підкреслив міністр.

За його словами, планується співпраця і з фактчекінговими організаціями в Україні для синхронізації дій та об’єднання зусиль в оперативній протидії російській пропаганді.

В перспективі, на думку Ткаченка, такий центр може стати міжнародним хабом, який дозволить зосередити зусилля у протидії дезінформації і пропаганді — для України та її західних партнерів.