В Україні запускають Центр протидії дезінформації. Він працюватиме на базі РНБО

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

В Україні запускають Центр протидії дезінформації. Він працюватиме на базі Ради національної безпеки та оборони.

Відповідна презентація відбулася у рамках форуму «Україна 30».

«На виконання доручення президента найближчим часом, в найближчі дні я б сказав, почне свою роботу Міжнародний центр протидії дезінформації, який буде створений на базі Ради національної безпеки і оборони. Цей орган не є і не буде політичним. Президент буде здійснювати необхідний контроль і стежити за діяльністю. Я впевнений, що вже на наступному тижні такий центр почне свою роботу», — зазначив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, ініціатива створення такого Центру викликана сучасними подіями у світі та в Україні. Він вважає, що вже найближчим часом можна буде побачити реальні результати роботи Центру.

Єрмак розповів, що кілька міжнародних партнерів уже зацікавилися в тому, щоб взяти участь у роботі Центру. Окрім цього, у ньому дуже зацікавлена українська делегація в ТКГ щодо Донбасу.

«Можу сказати від себе особисто, як людина, яка представляє Україну на такому важливому міжнародному майданчику як «нормандський» формат. Наша делегація, яка представляє Україну в Тристоронній контактній групі в Мінську, абсолютно зацікавлена, щоб цей центр почав працювати, надавав підтримку, тому що важливі, але такі необхідні переговори, які там проходять, — вони сьогодні теж є обʼєктом дезінформації і маніпуляції», — сказав Єрмак.

  • У лютому в Міністерстві культури та інформаційної політики заявили, що працюють над запуском Центру протидії дезінформації та набирають команду. Тоді анонсували, що Центр може почати свою роботу вже у березні.