Порошенко подав до суду на МВС і Геращенка через звинувачення у причетності до акції під Офісом президента

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Порошенко подав до суду на МВС і Геращенка через звинувачення у причетності до акції під Офісом президента

Михайло Палінчак / Прес-служба Президента України

Депутат «Європейської солідарності», п’ятий президент Петро Порошенко подав до суду позов проти Міністерства внутрішніх справ і заступника глави МВС Антона Геращенка з вимогою визнати інформацію про нібито причетність партії до розфарбовування та розбиття шибок у дверях Офісу президента недостовірною.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Також Порошенко вимагає визнати заяву про те, що він нібито є «зацікавленим у провокаціях» на Банковій, такою, що принижує його честь і гідність та завдає шкоди репутації.

Зі свого боку в. о. голови Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов на позачерговому засіданні Верховної Ради 30 березня заявив, що причетність народних депутатів і представників політичних партій до протиправних дій під час акції на підтримку Сергія Стерненка не зафіксована.

«Для невідкладного реагування ДБР у взаємодії з СБУ та Нацполіцією провели комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення організаторів і учасників неправомірних дій. За результатом не виявлено протиправних закликів до погромів чи інших протиправних дій з боку народних депутатів чи представників політичних сил», — сказав він.

За словами Сухачова, зараз з’ясовується, чи була належним чином організована охорона громадського порядку під час проведення акції протесту.

  • Увечері 20 березня біля Офісу президента пройшла акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка і підозрюваного в убивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка. Учасники акції розписали стіни ОП, закидали будівлю димовими шашками та намагалися підпалити табличку «Президент України». Один з учасників розбив скло у дверях центрального входу — у цьому підозрюють ветерана, засновника видавництва «Дім химер» Владислава Сорда.
  • Заступник глави МВС Антон Геращенко назвав такі дії «провокацією», а «зацікавленим» у цьому — лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка. У політика назвали ці звинувачення «параноєю» та очікують від Геращенка вибачень і спростування.