Тупицький скликає спецзасідання Конституційного суду через своє звільнення

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Тупицький скликає спецзасідання Конституційного суду через своє звільнення

Пресслужба Конституційного суду

Відсторонений глава Конституційного суду Олександр Тупицький видав розпорядження про проведення спеціального пленарного засідання суду через своє звільнення.

Відповідне розпорядження, підписане ним 29 березня як «главою» КСУ, оприлюднено на сторінках суду в соцмережах.

На засіданні, як вказано в документі, планують також розглянути питання про звільнення з посади судді Олександра Касмініна. Засідання заплановане на 12 квітня о 12:00.

Тупицький та Касмінін сьогодні, 29 березня, прийшли до суду, але їх не пустили всередину представники держохорони, посилаючись на указ президента, повідомляє Укрінформ.

У пресслужбі КСУ також повідомили, що від суботи, 27 березня, не працює офіційний сайт суду — «з невідомих причин».

«Наразі фахівці з’ясовують обставини, що призвели до таких наслідків і вживають всіх необхідних заходів для відновлення функціонування сайту», — повідомили у пресслужбі.

Нагадаємо, 27 березня президент Володимир Зеленський скасував указ про призначення Олександра Тупицького й Олександра Касмініна суддями Конституційного суду.

Обох суддів призначав на посаду ще президент-втікач Віктор Янукович. Зеленський мотивував своє рішення тим, що «окремі судді Конституційного суду України, призначені Віктором Януковичем, продовжуючи виконувати свої повноваження, створюють загрозу державній незалежності та національній безпеці України».