Президент Литви теж назвав Путіна вбивцею і розкритикував ЄС за м’якість щодо Росії

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Президент Литви теж назвав Путіна вбивцею і розкритикував ЄС за м’якість щодо Росії

Президент Литви Гітанас Науседа, слідом за своїм американським колегою Джо Байденом, теж ствердно відповів на запитання, чи вважає він убивцею Володимира Путіна. Також він розкритикував лідерів країн Євросоюзу за м’яку позицію щодо Росії.

Про це повідомляє Delfi.

«На жаль, так», — відповів Науседа на запитання журналіста про те, чи можна назвати Путіна вбивцею.

За словами литовського лідера, Кремль кричуще порушує «цінності цивілізованого світу» і право націй на самовизначення, а також демонстративно зневажає територіальну цілісність своїх сусідів.

Науседа зазначив, що російський режим «тремтить від наростаючої опозиції» і намагається «найжорсткішим способом» її придушити. Зокрема, він згадав Олексія Навального, якого спершу невдало отруїли, а потім увʼязнили.

«Повторювати, втиснувши голову у плечі, що ми прагнемо будувати відносини з Росією — що я інколи чую від своїх колег у Євросоюзу — значить бути емоційно та географічно далекими від того, що зветься Росією», — заявив литовський лідер.

Він також підкреслив, що Литва не буде «безучасно сидіти на задній лавці» та говорити про більше залучення до відносин з Росією, дивлячись на кричущі порушення прав людини у свого сусіда.