Ердоган назвав слова Байдена про Путіна-вбивцю неприйнятними. Він також схвалив реакцію глави Кремля

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Ердоган назвав слова Байдена про Путіна-вбивцю неприйнятними. Він також схвалив реакцію глави Кремля

Recep Tayyip Erdoğan / Flickr

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган прокоментував висловлювання свого американського колеги Джо Байдена, який погодився з тим, що російський лідер Володимир Путін — вбивця. Про це повідомляє турецьке інформагентство Anadolu.

«Слова Байдена на адресу Путіна не личать державному діячу. Подібні слова не личить використовувати на адресу керівників держав, подібних Путіну», — заявив Ердоган.

Напередодні в інтерв’ю ABC News журналіст запитав у Байдена: «Ви знаєте Володимира Путіна. Ви думаєте, що він вбивця?» «Ммм, так», — відповів президент.

Після цього Байден також зазначив, що Путін «заплатить» за втручання в американські вибори 2020 року. Пізніше в керівництві Євросоюзу підтвердили, що президент Росії несе відповідальність за замахи на своїх політичних опонентів.

Російський лідер відповів на звинувачення Байдена приказкою з дитинства й побажав йому «здоров’я».

«І ось знаєте, я згадую, у дитинстві ми, коли у дворі сперечалися, ми говорили так: “Хто як обзивається, той так і називається”», — сказав Путін.

Він також натякнув на те, що Байден сам — вбивця. Ердоган схвалив реакцію Путіна, і назвав його відповідь «дуже розумною».

Це не перший випадок критики керівництва США з боку турецького президента — востаннє він звинуватив його в підтримці курдських повстанців у Сирії, оскільки вони пов’язані з Робітничою партією Курдистану, що оперує в Туреччині.

Ердоган закликав США до «щирості» з Туреччиною і закликав стати на її бік, а не на бік курдів.

«Якщо ми з вами разом у НАТО, якщо ми хочемо продовжувати наш союз, тоді ви маєте бути з нами щирими. Ви повинні стояти з нами, а не з терористами», — говорив турецький лідер у лютому.

  • 16 березня Управління національної розвідки США опублікувало звіт, в якому йшлося, що Росія та Іран проводили операції з дезінформації, щоб вплинути на президентські вибори у США. РФ, зокрема, вела кампанію проти Джо Байдена.
  • Звіт також підкреслює, що підрив демократії в США здійснюється з-за кордону. Як зазначає аналіз CNN, американці самостійно шкодять демократичній системі США — зокрема колишній президент Дональд Трамп став головною руйнівною силою, а його Республіканська партія має настрої, що збігаються з планами Кремля.