У Мʼянмі військові під час рейду вбили 7-річну дівчинку — це наймолодша жертва репресій у країні

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Мʼянмі застрелили семирічну дівчинку Кхін Міо Чит, яка стала наймолодшою ​​відомою жертвою репресій, що почались після військового перевороту. Про це повідомляє BBC.

Родина дівчинки розповіла, що її вбила поліція, коли вона бігла до батька під час рейду на їх будинок у місті Мандалай — друге за величиною місто у країні.

«Вони штовхнули двері, щоб відкрити їх. Коли двері відчинились, вони запитали батька, чи є в будинку інші люди. Коли він сказав «ні», вони звинуватили його у брехні і почали обшукувати будинок. Це і був момент, коли Кхін Міо Чит підбігла до батька, щоб сісти йому на коліна. Потім вони вистрілили і влучили в неї», — сказала старша сестра 25-річна Мей Ту Сумая.

В окремому інтервʼю місцевим ЗМІ батько описав останні слова своєї дитини. «Я не можу, тато, це дуже боляче». Він сказав, що вона померла всього через пів години після того, як її повезли за медичною допомогою. Поліція також побила і заарештувала його 19-річного сина. Військові поки не коментують цю смерть.

Військові Мʼянми збільшують масштаби застосування сили, оскільки протести тривають. Правозахисна група «Врятуйте дітей» стверджує, що серед десятків убитих загинуло понад 20 дітей. В цілому, за даними військових, в ході акцій протесту загинуло 164 людини, в той час, як група активістів Асоціації допомоги політичним вʼязням називає число загиблих не менше 261. Військові висловлюють жаль з приводу загибелі протестувальників, але і звинувачують їх у тому, що вони принесли в країну анархію і насильство.